Mosselen, Vlaamse friet en abdijbier

De vakantie staat weer voor de deur en door de crisis zit dat leuke huisje of mooie resort ver weg er even niet in. Dan maar weer met de sleurhut naar Frankrijk net als de rest van Nederland? Probeer eens iets anders. Ga eens kamperen in België!

Steeds meer Nederlanders komen erachter dat het bijzonder goed vertoeven is bij onze zuiderburen. Mooie dorpjes en steden, lekker Bourgondisch eten en eigenlijk vlak naast de deur. Geen lange files in de hitte op dure tolwegen en als je in Vlaanderen blijft, is de taal ook geen obstakel.

Of je nu voor de natuur in de Ardennen gaat, of voor cultuur in Brussel of Brugge, België heeft voor iedereen iets te bieden. Niet de massa’s Duitse toeristen op de campings in ons eigen koude kikkerlandje en niet de horden Nederlanders die je tegenkomt op de Franse en Spaanse campings. Daarnaast is kamperen België ook nog eens een stuk goedkoper.

Authentiek Brugge

Geen verkeer in de binnenstad, pittoreske grachtjes en winkeltjes en overal koetsen. Je waant je even helemaal in de Middeleeuwen met alle paarden en wagens, maar dan zonder alle ‘cadeautjes’ die paarden maar al te graag achterlaten op straat. Een vangnet onder de staart houdt de boel mooi schoon, zodat je deze vestingstad kunt verkennen zonder al te veel te hoeven letten op waar je loopt.

Voor de ware cultuursnuivers is er het beroemde beeld van Michaelangelo in de Onze-Lieve-Vrouw-Kerk, voor cultureel onderlegd vermaak is er ook een chocolademuseum. En er is zelfs een museum gewijdt aan de nationale trots van de Belgen: Vlaamse friet.

Onze Lieve Vrouwe Kerk

Doen:

  • Probeer eens een authentiek mosselpannetje, want Vlaamse friet gaat op den duur natuurlijk ook vervelen!
  • De Belgen zijn trots op hun bieren. Naast een reguliere menukaart, kun je op ieder terras ook een biermenu vinden, dus probeer eens een verfrissend speciaalbiertje, op authentieke wijze gebrouwen door monniken.

heerlijke mosselen te belgie allez

De wildernis in je achtertuin

De echte natuurliefhebber kan zijn heil zoeken aan de andere kant van België. Bossen, beekjes en rotsachtige heuvels genoeg voor de actieve vakantieganger. Maar een actieve vakantie hoeft natuurlijk niet, je kunt ook gewoon genieten van de alle rust die de natuur te bieden heeft. Vakantie is natuurlijk ook onthaasten, dus een wandeling door de bossen kan net zo goed.

Het rustgevende van de natuur vormt een schril contrast met de geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond hier het laatste grote tegenoffensief van de Duitsers plaats. De Geallieerden hielden met veel pijn en moeite stand en overal in de buurt zijn musea te vinden.

Doen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>